X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Liderul mondial de drone pentru uz civil, compania chineză DJI, îşi suspendă activităţile în Rusia şi Ucraina

27 apr. 2022,, 15:31   Externe
3777 0

Liderul mondial de drone pentru uz civil, compania chineză DJI, a anunţat că îşi suspendă activităţile comerciale în Rusia şi în Ucraina, devenind una dintre rarele companii chineze care a luat public o astfel de iniţiativă, transmite miercuri AFP, transmite agerpres.

Vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov a trimis luna trecută o scrisoare companiei DJI, în care acuza armata rusă că foloseşte "produse" ale companiei.


"Cerem companiei voastre să pună capăt oricărei relaţii şi să înceteze să facă afaceri cu Federaţia Rusă", a scris Fedorov în această scrisoare pe care a făcut-o publică pe Twitter.

Compania chineză a răspuns miercuri printr-un comunicat.

"DJI reevaluează în prezent pe plan intern exigenţele de conformitate în diverse jurisdicţii", a anunţat ea. "În aşteptarea acestei reexaminări, DJI îşi va suspenda temporar orice activitate comercială în Rusia şi în Ucraina", a adăugat ea.

Decizia "nu are legătură cu sancţiunile occidentale", a precizat DJI pentru AFP.

Săptămîna trecută, compania chineză a denunţat deturnarea în scop militar a produselor sale. "DJI nu a fabricat niciodată altceva decît produse de uz civil", a subliniat ea.

Cu peste jumătate din piaţa mondială, DJI este de departe primul producător mondial de drone de uz civil, utilizate atît de amatori, cît şi de profesionişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав