Liderii UE vor vizita China

28 mar. 16:45   Război în Ucraina
2326 0

Vizita președintelui francez Emmanuel Macron și a președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen în China este programată pentru prima săptămînă a lunii aprilie, anunță serviciul de presă al CE.

Vizita președintelui von der Leyen și a președintelui Macron la Beijing este programată pentru prima săptămînă a lunii aprilie.

La summitul UE de la Bruxelles din 23-24 martie, cîțiva lideri ai UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea rapidă dintre Moscova și Beijing și au îndemnat instituțiile UE să ia măsuri pentru a contracara acest lucru.

Liderul francez Emmanuel Macron a declarat mai devreme, la o conferință de presă la Bruxelles, că Franța și Germania consideră că este necesar să încerce o consolidare a cooperării cu China în situația din jurul Ucrainei pentru a „influența Rusia”.

„Am vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz, avem o părere comună cu el, care este să încercăm să ajungem la o cooperare maximă cu China pentru a face presiuni asupra Rusiei pentru a o convinge să nu folosească arme chimice și nucleare, dar și să facă totul pentru a pune capăt conflictului și a reveni la masa de negocieri, precum și pentru a asigura respectarea dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, a spus el, comentînd cu privire la viitoarea sa vizită în China.


Macron a mai adăugat că în timpul călătoriei sale în China din aprilie va fi însoțit de șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen. „Am invitat-o pe președintele CE von der Leyen să mă însoțească <...> în timpul acestei vizite”, a spus președintele francez.

2
1
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий