COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lidera opoziției belaruse a fost arestată și transportată într-un izolator

Lidera opoziției belaruse a fost arestată și transportată într-un izolator

Lidera opoziției din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost arestată de oamenii legii. Despe acest lucru a anunțat Tut.by.

În prezent, ea este se află în izolatorul nr.1 de pe strada Volodarski din Minsk.

"Șeful grupului de Investigații al Direcției Generale investigații a Comitetului de anchetă [Alexandr] Vasiliuc m-a sunat și m-a anunțat că a fost arestată", a declarat reporterilor tatăl opozantei, Alexandr Kolesnikov.

După cum scrie lenta.ru anterior, sediul fostului pretendent la funcția de președinte, Victor Babariko, a declarat că din mai multe surse anonime a parvenit informația despre găsirea lui Kolesnikova în detașamentul de frontieră Mazîr. Consiliul de coordonare a adăugat că avocații încearcă să-i afle locația.


Cu toate acestea, necunoscute în haine civile și măști au venit în casa lui Kolesnikova pe bulevardul Independenței din Minsk. Potrivit acestora, în apartamentul politicianului sînt efectuate "acțiuni de anchetă", despre caracterul cărora "ei nu sînt autorizați să comenteze".

Pe 7 septembrie, în centrul orașului Minsk, persoane necunoscute au urcat-o pe Kolesnikova într-un microbuz cu inscripția "Связь" și au dus-o într-o direcție necunoscută. A doua zi, autoritățile au declarat că ea a încercat să părăsească țara, dar a fost reținută. Curînd a devenit cunoscut faptul că Kolesnikova nu a permis să fie scoasă din țară și pentru aceasta și-a rupt pașaportul. Președintele Alexandr Lukașenko a considerat că ea urma să fugă din țară, dar a fost aruncată din mașină de colegii săi.

Dintre cei șapte membri ai Prezidiului Consiliului Coordonator, șase sunt fie reținuți, fie se află în afara Belarusului. La libertate rămîne scriitoarea, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Svetlana Alexievici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load