COVID-19 în MOLDOVA

Libanul mai primește o lovitură - numărul cazurilor de coronavirus crește accelerat

Libanul mai primește o lovitură - numărul cazurilor de coronavirus crește accelerat

În condițiile în care zeci de spitale și unități sanitare au devenit nefuncționale în urma exploziei devastatoare din portul Beirut de săptămîna trecută, capitala libaneză se confruntă și cu o altă criză de sănătate – numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu o treime, relatează The Independent.

Explozia a distrus cel puțin trei spitale mari, extrem de importante în arhitectura sanitară a orașului, ele fiind acum complet nefuncționale. Alte două spitale sînt puternic avariate, transmite digi24.ro.

O evaluare a OMS arată că jumătate dintre cele 55 de clinici și centre sanitare din capitala Libanului sunt nefuncționale în urma deflagrației. Estimările arată că în jur de 500 de paturi au fost pierdute.


Și principala unitate medicală care se ocupa de tratamentul cazurilor de infectare cu coronavirus dar și de testare a fost puternic lovită.

„Capacitatea Libanului de a lupta cu pandemia de coronavirus a fost redusă cu o șesime”, a spus Alexandre Nehme, directorul spitalului. Cei 18 pacienți cu coronavirus au fost transferați spre alte centre, și ele la capacitate maximă și luptându-se să facă față în contextul lipsei de echipament medical.

Guvernul libanez, deja lovit puternic de o criză financiară fără precedent, avea probleme în a controla epidemia și abia ce instituise o nouă perioadă de carantină generalizată cînd a avut loc explozia. Înainte de a își înainta demisia, guvernul a declarat starea de urgență prin care armata primește puteri sporite.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load