X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1453

Legătura dintre orașul Resht și portul caspic: O nouă linie de cale ferată, pusă în funcțiune în Iran

20 iun. 22:30   Externe
2607 0

Iranul a pus în funcțiune linia de cale ferată Resht-Caspian în provincia Gilan, pe coasta sudică a Mării Caspice, care face parte din coridorul internațional de transport nord-sud.

Inaugurarea proiectului care leagă orașul Resht de portul Caspică a avut loc în cadrul unei ceremonii organizate în Zona industrială și de comerț liber Enzeli, cu participarea președintelui interimar Mohammad Mokhber.

La ceremonie au mai participat ministrul iranian al Drumurilor și Dezvoltării Urbane, Mehrdad Bazrpash, reprezentanți ai guvernului provinciei Gilan și oficiali guvernamentali din țările caspice, relatează Noi.md cu referire la oxu.az.

Calea ferată Resht-Caspian, cu o lungime de 37 km, permite conectarea porturilor din sudul și nordul Iranului, reprezentînd o legătură între Marea Caspică și Golful Persic și Golful Oman.

Tronsonul din orașul Resht pînă la portul Caspian reprezintă etapa inițială de construcție a căii ferate Resht-Astara. În viitor, se planifică construirea următoarei secțiuni de cale ferată, de la portul Caspian pînă la orașul Astara din nord-vestul Iranului.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?