X 
Preşedintele stiri: 3607

Lavrov: SUA sporesc șansele unui război nuclear

30 ian. 2019,, 20:32   Război în Ucraina
2242 1

Rusia va urmări modul în care Europa va reacționa la începerea în SUA a producției unei noi focoase nucleare, e vorba de o nouă rundă în cursa înarmărilor, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov

“În ceea ce privește anunțata demarare a producției în Statele Unite a unor noi focoase nucleare de putere mică, vă reamintesc că acest subiect a fost inclus în analiza politicii Washingtonului în sfera nucleară publicat de anul trecut. Acolo ne-am exprimat îngrijorarea față de faptul că dezvoltarea unor astfel de muniții de putere mică diminuează pragul de utilizare a armelor nucleare și, desigur, sporește riscul declanșării unui conflict nuclear”, a declarat Lavrov.

Potrivit oficialului rus, Europa voluntar sau involuntar a susținut și a încurajat acțiunile unilaterale ale SUA.

„Mă refer la ieșirea unilaterală a SUA din Tratatul rachetelor anti-balistice, desfășurarea a sistemelor globale de apărare antirachetă ale SUA, inclusive pe continental european, subminarea de către Statele Unite a tratatului INF, care a avut loc, de facto, cu susținerea Alianței Nord-Atlantice”, a mai adăugat ministrul.

“Vom vedea cum Europa va reacționa la noi acțiuni unilaterale ale SUA care subminează stabilitatea strategică. Noi, la rîndul nostru, reamintim că am propus în mai multe rînduri administrației de la Washington reluarea dialogului pentru stabilitatea strategică în toate componentele ei, fără nicio excepție. Această propunere rămîne în continuare pe masa de negocieri care, din păcate, nu au fost demarate”, a menționat șeful diplomației ruse.


SUA a demarat producția noilor focoase nucleare cu putere mică W76-2 cu care urmează să fie dotate rachetele balistice de pe submarinele nucleare strategice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий