COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2917
Puterea stiri: 6627

Lavrov: "Strategii politici din Occident vor să destabilizeze situația din Rusia înainte de alegeri"

23 iul. 13:45   În lume
1388 0

Condițiile de politică externă înainte de alegerile din septembrie pentru Duma de stat rămîn dificile, politehnologii occidentali nu își ascund scopul de a submina stabilitatea internă în Rusia. Despre acest lucru a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la webinarul "Politica externă a Rusiei: succese, provocări, sarcini și perspective".

"Condițiile externe sînt complexe și nu sînt doar condiții externe, această situație externă este accentuată direct de multe țări occidentale pentru a influența situația din Federația Rusă, inclusiv în legătură cu viitoarele alegeri. Și strategii politici occidentali, în general, nu fac nici un secret din faptul că doresc să scuture stabilitatea politică internă din Rusia, recurg la cel mai larg set de instrumente, fapte false, prezintă acuzații nefondate", a spus Lavrov.

Exemple de astfel de situații este cazul lui Alexei Navalnîi, Skripal, prăbușirea zborului MH17 al Malaysian Airlines deasupra Donbassului, a menționat Lavrov.

Occidentul va încerca să influențeze alegerile din Rusia prin observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și Consiliului Europei, consideră ministrul rus de Externe.

"Ei vor încerca să exercite o influență directă prin intermediul observatorilor electorali de la OSCE, de la Consiliul Europei", a spus el.


Ministrul a menționat că CEC al Federației Ruse este în contact cu Oficiul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului pe tema observării alegerilor. El a reamintit că singura obligație a statului-participant la OSCE este de a invita observatori internaționali la alegerile naționale, în timp ce nu există cerințe privind numărul lor și data invitației.
Occidentul încearcă să creeze o "centură de instabilitate" în jurul Rusiei, ocupînd teritoriile din jurul ei prin mijloace economice și militare, a spus Lavrov.

"Ei încearcă să formeze o centură de instabilitate în jurul nostru, forțând vecinii noștri apropiați și popoarele frățești să facă o alegere - fie sînteți cu Occidentul, fie sînteți cu Federația Rusă. Ei doresc să pună stăpînire pe teritoriile din jurul țării noastre prin diferite moduri - și militare, și economice - și ne înconjoară cu un cordon sanitar, și chiar extrage un beneficiu din faptul că Occidentul va avea o influență decisivă asupra dezvoltării țărilor noastre vecine", a spus el.

Lavrov a subliniat că Rusia este gata să-și apere interesele atît în spațiul post-sovietic, cît și în alte regiuni ale lumii.

Potrivit lui Lavrov, Rusia are tot necesarul pentru a se proteja și este deschisă interacțiunii cu alte țări în baza egalității.

”Vom fi gata să cooperăm cu toată lumea, fără excepție, care va da dovadă de o pregătire reciprocă, pe baza egalității și respectului reciproc. Și ne dă putere și încredere faptul că această abordare este împărtășită de marea majoritate a țărilor din întreaga lume", a subliniat ministrul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽