Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Lavrov speră că Occidentul va abandona ideea unei lumi unipolare

11 mai. 2022,, 18:45   Război în Ucraina
2129 0

Rezultatele operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina vor forța țările Occidentului colectiv să abandoneze ideea unei lumi unipolare. Această speranță a fost exprimată de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov la o conferință de presă care a urmat discuțiilor cu ministrul de Externe al Omanului, Badr bin Hamad bin Hamoud al-Busaidi, relatează TASS.

„Sperăm și ne așteptăm ca finalizarea operațiunii noastre militare pentru atingerea tuturor obiectivelor stabilite în cadrul acesteia, să contribuie la stoparea încercărilor Occidentului de a submina dreptul internațional, de a ignora și de a încălca în mod flagrant principiile Cartei ONU, inclusiv principiul egalității suverane a statelor și va forța Occidentul să nu mai promoveze așa-zisa lume unipolară sub dominația Statelor Unite și a aliaților săi”, a spus ministrul.

Anterior, Lavrov a spus că secretarul general al ONU António Guterres a ratat ocazia de a ajunge la o soluționare pașnică a crizei din Ucraina. Potrivit acestuia, în urmă cu șapte ani, ONU a decis să refuze să reacționeze la sabotarea flagrantă de către regimul de la Kiev a rezoluției 2202 a Consiliului de Securitate, care a aprobat acordurile de la Minsk privind o reglementare în estul Ucrainei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий