TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Lavrov, despre distrugerea relațiilor cu Rusia de către Bruxelles

Moscova nu are relații cu Uniunea Europeană ca organizație, acestea au fost distruse de Bruxelles, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov după negocierile cu omologul său chinez Wang Yi, informează RIA Novosti.

„Dacă Europa a rupt aceste relații, distrugînd pur și simplu toate mecanismele create de-a lungul mai mulți ani, și avem ca parteneri doar unele țări europene aparte care doresc să se ghideze de interesele lor naționale, probabil, în mod obiectiv, acest lucru duce la faptul că relațiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decît ceea ce a mai rămas din relațiile cu țările europene ", a menționat ministrul.

El a subliniat că „dacă și atunci cînd Uniunea Europeană va considera din partea sa că este oportun să se elimine această anomalie în contactele cu Rusia”, Moscova va fi dispusă să „edifice relațiile” în baza dreptului de egalitate.

"Însă atîta timp cît pe frontul de Vest nu sînt schimbări, în Est avem o agendă foarte intensă, care devine mai bogată cu fiecare an", a conchis Lavrov.

În ultima perioadă contradicțiile dintre Uniunea Europeană și Rusia s-au acutizat din cauza situației create în jurul lui Alexei Navalnîi. Bruxellesul a impus noi sancțiuni anti-rusești. Ministerul rus de Externe le-a calificat drept „ilegale și fără perspectivă” și a promis să vină cu un răspuns.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load