Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Lavrov a vorbit despre imposibilitatea desfășurării negocierilor cu Zelenski

18 ian. 14:00   Război în Ucraina
1585 0

Despre negocieri cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu poate fi vorba, deoarece însuși șeful statului ucrainean a interzis legal negocierile cu Moscova.

Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă cu privire la rezultatele diplomației ruse din 2022.

"Zelenski însuși înaintează inițiative absurde, un plan din 10 puncte în care totul este îngrămădit laolaltă. Iar negocierile cu Zelenski sînt excluse, cel puțin pentru că el a interzis legal negocierile cu Rusia. Iar declarațiile Occidentului că ei sînt gata – nu au nici un sens", a spus ministrul.
Serghei Lavrov a mai spus că Rusia este gata să răspundă propunerilor serioase ale Occidentului cu privire la negocierile privind Ucraina, dar deocamdată Moscova nu a primit astfel de solicitări.

De asemenea, el a spus că dorința de a include Kievul în procesul de negocieri sînt niște prostii, subliniind că Occidentul decide pentru Ucraina.

"Vom fi gata să răspundem oricăror propuneri serioase, nu vedem deocamdată nicio propunere serioasă, dar vom fi gata să le luăm în considerare și să decidem. Și auzim, desigur, expresia în capitalele occidentale — "Niciun cuvînt despre Ucraina fără Ucraina". Aceasta este o prostie, de fapt, Occidentul decide pentru Ucraina", a spus Lavrov.


În ajun, Secretarul de presă al Președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, a declarat că Kievul este gata să examineze la modul cel mai serios reluarea negocierilor cu Rusia, cu respectarea principiilor universale ale dreptului internațional.

11
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий