COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Lavrov a reacționat la refuzul autorităților bosniace de a se întîlni cu el

15 dec. 2020,, 13:10   În lume
2134 0

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov a reacționat la refuzul mai multor reprezentanți ai autorităților din Bosnia și Herțegovina de a se întîlni cu el în timpul vizitei sale de lucru în țară. Cuvintele sale au fost citate marți, 15 decembrie, de RIA Novosti.

Șeful MAE al Rusiei a subliniat că FR nu vede necesitatea revizuirii Acordurile de la Dayton. „Nu vedem necesitatea revizuirii Acordului de la Dayton, mai ales atunci cînd inițiativele relevante se atestă în afara Bosniei", a spus Lavrov.

El a mai spus că l-a invitat pe șeful MAE al Bosniei Bisera Turkovic să viziteze Moscova în 2021.

Potrivit lenta.ru, la începutul zilei de 15 decembrie, a devenit cunoscut faptul că doi membri ai Prezidiumului Bosniei și Herțegovinei - Shefik Jaferovic și Zeljko Komšić - au refuzat să susțină o întîlnire cu Lavrov, care trebuia să aibă loc marți dimineață. Aceștia și-au explicat decizia printr-un dezacord cu o serie de declarații ale șefului MAE al Rusiei cu privire la acordurile de la Dayton. Înainte de aceasta, pe 14 decembrie, Lavrov a spus că unele țări occidentale încearcă să distrugă arhitectura acordurilor și a avertizat că interferența exterioară ar putea duce la consecințe negative grave.

Acordurile de la Dayton au fost negociate în noiembrie 1995 la o bază militară americană de lîngă orașul Dayton și au pus capăt războiului civil din 1992-1995 din Bosnia și Herțegovina. În decembrie al aceluiași an, președinții Bosniei și Herțegovinei, Croației și Serbiei (din partea Republicii Federale Iugoslavia în componența Serbiei și Muntenegrului) Alija Izetbegovic, Franjo Tudman și Slobodan Milosevic au semnat acest document la Paris. Rusia, SUA, Marea Britanie, Germania și Franța au acționat ca garanții Acordului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽