Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Lavrov a evaluat probabilitatea restabilirii relațiilor anterioare cu Occidentul

1 dec. 2022,, 13:15   Război în Ucraina
1835 0

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov consideră că nu va fi posibilă restabilirea vechilor relații cu Occidentul în domeniul activităților privind securitatea europeană.

Potrivit diplomatului, atunci cînd vecinii de vest ai Moscovei și foștii parteneri vor deveni interesați de restabilirea lucrărilor comune, nu o vor putea face. „Pentru că restaurarea înseamnă ceea ce a fost înainte. Dar nu vor fi afaceri ca de obicei ”, a evaluat Lavrov probabilitatea restabilirii relațiilor de odinioară.

Ministrul a subliniat că acțiunile Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și ale Occidentului de astăzi ridică întrebări dificile cu privire la relația care va exista între Moscova și OSCE, precum și ce se va întîmpla cu organizația însăși.

„Și dacă Occidentul va conștientiza că este mai bine să coexiste pe niște baze stabilite de comun acord, vom asculta ce propune Occidentul și este clar că acestea ar trebui să fie niște începuturi fundamental noi de interacțiune”, a conchis el.

Tot într-o conferință de presă, șeful departamentului a spus că NATO pretinde o dominare la scară planetară. Diplomatul a remarcat că revendicările alianței depășesc cu mult continentul european.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий