COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Lavrov a anunțat despre un război hibrid împotriva Rusiei și Belarusului

18 iun. 16:35   În lume
1119 5

Se exercită presiuni externe asupra Rusiei și Belarusului și se duce un război hibrid. Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă în urma întîlnirii cu omologul său din Belarus, Vladimir Makei, relatează RIA Novosti.

El a mai spus că Moscova și Minsk și-au exprimat îngrijorarea cu privire la linia neconstructivă a Uniunii Europene față de ei. "Ambele părți se află sub o presiune externă gravă cu utilizarea instrumentelor unilaterale nelegitime de descurajare. Ne confruntăm cu metodele unui război hibrid - de la sancțiuni într-o singură direcție pînă la campanii de informare murdare", a spus Lavrov.

Având în vedere linia agresivă a Occidentului, a spus diplomatul, autoritățile ruse și belaruse au convenit să coordoneze eforturile pentru consolidarea suveranității și să asigure securitatea națională a țărilor.

La începutul lunii iunie, despre un război hibrid împotriva Moscovei și Minskului a vorbit și șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin. În același timp, el a spus că Rusia nu intenționează să se resemneze cu "acțiunile cu adevărat agresive" ale țărilor occidentale împotriva suveranității sale.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽