COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Lavrov a anunțat despre un război hibrid împotriva Rusiei și Belarusului

18 iun. 16:35   În lume
1238 5

Se exercită presiuni externe asupra Rusiei și Belarusului și se duce un război hibrid. Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă în urma întîlnirii cu omologul său din Belarus, Vladimir Makei, relatează RIA Novosti.

El a mai spus că Moscova și Minsk și-au exprimat îngrijorarea cu privire la linia neconstructivă a Uniunii Europene față de ei. "Ambele părți se află sub o presiune externă gravă cu utilizarea instrumentelor unilaterale nelegitime de descurajare. Ne confruntăm cu metodele unui război hibrid - de la sancțiuni într-o singură direcție pînă la campanii de informare murdare", a spus Lavrov.

Având în vedere linia agresivă a Occidentului, a spus diplomatul, autoritățile ruse și belaruse au convenit să coordoneze eforturile pentru consolidarea suveranității și să asigure securitatea națională a țărilor.

La începutul lunii iunie, despre un război hibrid împotriva Moscovei și Minskului a vorbit și șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin. În același timp, el a spus că Rusia nu intenționează să se resemneze cu "acțiunile cu adevărat agresive" ale țărilor occidentale împotriva suveranității sale.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽