Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Lavrov a anunțat că SUA și Marea Britanie îi dau sfaturi lui Zelensky

26 apr. 10:45   Război în Ucraina
1923

SUA și Marea Britanie îl sfătuiesc pe președintele ucrainean Vladimir Zelenski să-și consolideze poziția pentru a amîna discuțiile de pace. Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu în cadrul emisiunii Большая игра de la Pervîi Canal.

Astfel, Lavrov a atras atenția asupra faptului că Ucraina a refuzat să semneze tezele propuse de aceasta la discuțiile de la Istanbul, ceea ce, potrivit lui, a fost un pas uriaș înapoi în procesul de negocieri. În opinia sa, "acest lucru a fost făcut la sfatul colegilor noștri americani și britanici în primul rînd". "Poate că și polonezii au jucat aici un rol, Țările Baltice", nu a exclus ministrul.

În același interviu, Lavrov a spus că furnizarea de arme Kievului este "un alt exemplu de nesinceritate a americanilor în ceea ce privește dreptul internațional". Ministrul a menționat că armele trimise de țările occidentale în Ucraina vor fi o țintă legitimă pentru armata rusă, care participă la operațiunea specială.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав