X 
Cazul Șor stiri: 599

La Soci au loc negocieri între Putin și Lukașenko

14 sep. 2020,, 17:20   Război în Ucraina
1743 1

La reședința din Soci a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, se desfășoară negocieri dintre acesta și președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko.

După cum transmite ria.ru, la începutul întrevederii, liderul rus a menționat că republica trebuie să rezolve singură situația creată după alegerile prezidențiale.

"Noi vedem, desigur, știm cu toții ce se întîmplă în Belarus și evenimentele politice interne sînt legate anume de aceste alegeri. Ne cunoașteți bine poziția. Sîntem pentru că belarușii înșiși, fără nici o influență și presiune din exterior, în regim și dialog calm să clarifice această situație și să ajungă la o decizie comună", a spus Putin.

El a numit, de asemenea, propunerea lui Lukașenko logică și în timp util de a începe activitatea cu privire la Constituția republicii.

Putin a subliniat că Moscova își păstrează angajamentul față de toate acordurile de cooperare cu Belarus, inclusiv ODKB și de Stat Unional.


El a reamintit, de asemenea, că Rusia rămîne cel mai mare investitor pentru republică, și a adăugat că Moscova va îndeplini acordurile privind împrumutul în valoare de un miliard și jumătate de dolari.

Rusia și Belarus, potrivit lui Putin, ar trebui să restabilească schimbul de mărfuri, care a scăzut în timpul pandemiei.

"Am anumite propuneri. Îmi pare că e nevoie și la nivel de Guvern, la nivel de ministere, departamente, și chiar de întreprinderi individuale de întreprins eforturi și măsuri suplimentare pentru a soluționa problemele existente și, după cum am spus, de creat condiții pentru a merge înainte", a adăugat liderul rus.

Lukașenko, la rîndul său, i-a mulțumit lui Putin pentru poziția sa privind situația internă din Belarus.

"Dacă acolo, în afara granițelor belaruse, cineva vrea să-și scărpina mîinile, I le putem scărpina în orice moment. Și ceea ce mă bucură foarte mult, și vă sunt foarte recunoscător pentru acest lucru, că ați demonstrat că frontierele belaruse sînt granițele statului uniunii", a adăugat liderul belarus.

De asemenea, el i-a îndemnat pe colegul său să pregătească trupe pentru a se opune unei posibile agresiuni externe, fără a privi înapoi la ceea ce ni se va spune.

Referindu-se la coronavirus, Lukașenko a mulțumit Rusiei pentru faptul că Belarusul a fost pusă "pe primul loc în asigurarea cu vaccin". Potrivit lui, oamenii de știință cred ca "virusul nu mai este același", dar se va aplica virusurilor gripale diferite.

Ca răspuns la aceasta, Putin și-a exprimat încrederea că Rusia și Belarus împreună vor lupta împotriva coronavirusului și vor depăși dificultățile din economie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?