X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

La Shanghai s-a deschis cea mai mare expoziție internațională de import, CIIE

5 noi. 2023,, 17:00   Externe
2817 0

Duminică, s-a dat startul celei de-a șasea ediții a expoziției China International Import Expo (CIIE), care se va desfășura în perioada 5-10 noiembrie la Shanghai, cu participarea companiilor și diverselor organizații din 154 de țări și regiuni din întreaga lume.

Ceremonia de deschidere a avut loc la National Exhibition and Convention Center.

Expoziția se desfășoară pentru prima dată în ultimii trei ani fără restricții anti-covid, dar au fost luate măsuri sporite de securitate. Toate intrările în centrul expozițional sînt blocate de poliție, iar accesul în zona CIIE este posibil doar cu permise speciale. Jurnaliștii care reflectă evenimentele de la expoziție sînt aduși la locul desfășurării cu autobuze speciale care pleacă de la mai multe hoteluri.

După amploarea sa, expoziția din 2023 a revenit la indicatorii din perioada de dinainte de covid. La eveniment participă peste 3,4 mii de companii. Sînt așteptați aproximativ 394 de mii de cumpărători profesioniști.

Își vor desfășura expozițiile naționale 69 de țări. Dintre acestea, 11 vor participa pentru prima dată în format offline. Invitați de onoare la CIIE vor deveni țări precum Vietnam, Honduras, Kazahstan, Serbia, Africa de Sud și Vietnam.


După cum a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, în cadrul unui briefing, expoziția din Shanghai din acest an va fi vizitată, printre alții, de prim-ministrul Australiei Anthony Albanese, prim-ministrul Kazahstanului Alikhan Smailov, prim-ministrul Cubei Manuel Marrero și prim-ministrul Serbiei Ana Brnabic.

Produsele, precum și diverse servicii sînt prezentate în mod tradițional la CIIE în șase secțiuni principale. Acestea includ produse alimentare și agricole, automobile, industria inteligentă și tehnologia informației, bunuri de consum, echipamente medicale și produse de sănătate, comerț și servicii.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a transmis o scrisoare în adresa celei de-a 6-a ediții a CIIE - China International Import Expo 2023.

Xi Jinping a declarat că, începînd cu 2018, China International Import Expo a fost organizată cu succes de cinci ori, bazîndu-se pe oportunitățile vaste ale imensei piețe chineze, servind drept platformă pentru achiziții internaționale, promovarea investițiilor, schimburi umanitare și cooperare deschisă.

CIIE a contribuit pozitiv la accelerarea construcției unei noi arhitecturi de dezvoltare și la promovarea dezvoltării economiei mondiale.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав