La Oxford va for fi create vaccinuri împotriva diferitor tulpini ale coronavirusului

Guvernul britanic este foarte îngrijorat de posibilitatea răspîndirii unor noi tulpini de virus capabile să ocolească protecția imună, care este creată de vaccinurile deja aplicate.

Universitatea Oxford, care a creat unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 împreună cu compania farmaceutică AstraZeneca, intenționează să lanseze noile sale versiuni, concepute pentru diferite tulpini ale coronavirusului. Despre aceasta miercuri, 20 ianuarie, a anunțat ziarul The Daily Telegraph, cu referire la angajații universității.

"Oamenii de știință investighează posibilitatea ca, la necesitate, în 48 de ore să înceapă producția versiunii modificate a vaccinului, cu care sînt acum vaccinați locuitorii regatului", scrie publicația.

În ziar se subliniază faptul că guvernul britanic este foarte îngrijorat de posibilitatea răspîndirii unei noi tulpini de virus capabilă să ocolească protecția imună, care este creată de vaccinurile deja aplicate.

Pe teritoriul Marii Britanii se formează un mediu epidemic extrem de complicat datorită răspîndirii tulpinii mutante B.1.1.7 care, potrivit estimărilor preliminare ale experților, poate fi cu 70% mai contagioasă decît varianta genetică a virusului care exista anterior în țară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load