Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

La Moscova a avut loc ceremonia de rămas bun de la Boris Gracevski

17 ian. 2021,, 13:11   Război în Ucraina
6081 0

Ceremonia de rămas bun de la directorul artistic al "Eralaș", Boris Gracevski a avut loc la Moscova în Casa filmului. Să-și ia rămas bun de la el au venit prietenii, colegii și admiratorii creației sale, transmite corespondentul RIA Novosti.

Gracevski a murit joi la spital, la vîrsta de 72 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus.

Sicriul a fost instalat pe scenă înconjurat de flori și coroane. În sală cînta muzică, pe marele ecran erau prezentate fotografii cu Gracevski, pe multe dintre ele apărînd împreună cu prietenii și colegii.

Să-și ia rămas bun de la Gracevski au venit: artistul Bedros Kirkorov, poetul Simon Osiashvili, actorii Vladimir Dolinski, Dmitrii Haratian, Stanislav Sadalski, Oxana Steșina, prezentatoare TV Elena Malîșeva, precum și colectivul "Eralaș", numeroși prieteni, colegi și admiratori ai creației sale.

Boris Gracevski a fost regizorul, scenaristul, autorul filmelor "Acoperișul" (Крыша) și "Între note, sau simfonie tantrică" (Между нот, или тантрическая симфония), precum și creatorul mai multor documentare. Jurnalul umoristic pentru copii "Rralaș" a fost fondat în 1974 de către Gracevski, împreună cu dramaturgul Alexandr Hmelik. Timp de 10 ani, Gracevski a fost directorul "Eralaș", din 1984 a deținut funcția de director artistic al jurnalului cinematografic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?