TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Londra va avea loc o reuniune oficială cu privire la avionul doborît

La Londra va avea loc o reuniune oficială cu privire la avionul doborît

Reprezentanţi ai ţărilor ai căror cetăţeni au murit în urma prăbuşirii avionului ucrainean în Iran se vor întîlni joi la Londra, la iniţiativa Canadei, a anunţat luni pe Twitter ministrul canadian al Afacerilor Externe, François-Philippe Champagne.

Grupul de lucru, creat de Canada în urma doborîrii aeronavei reuneşte oficiali din Canada, Regatul Unit, Ucraina, Suedia şi Afganistan.

Reprezentanţii acestor ţări au discutat deja la telefon, în special despre posibile compensaţii financiare pentru familiile celor 176 de persoane care au murit în urma prăbuşirii avionului.


„Am convocat prima întîlnire faţă în faţă a grupului internaţional de coordonare şi intervenţie, joi, la Canada House de la Londra”, a declarat ministrul canadian de Externe.

Miniştrii de Externe din cele cinci ţări care alcătuiesc acest grup vor încerca să continue să pună presiune asupra Iranului pentru a obţine acces la anchetă şi pentru a putea organiza repatrierea rămăşiţelor. De asemenea, grupul solicită Teheranului o anchetă transparentă în acest caz.

Regimul de la Teheran a recunoscut sîmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborît din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord.

Avionul a fost doborît în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load