COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

La Kiev va fi discutată întreruperea relațiilor diplomatice între Ucraina șiBelarus

18 iun. 17:45   În lume
1271 1

În Rada Supremă a Ucrainei a fost înregistrat vineri proiectul de lege cu declarația privind întreruperea relațiilor diplomatice dintre Ucraina și Belarus.

Autorii documentului sînt membri ai asociației inter-fracționale "Pentru un Belarus Democratic", cea mai mare parte a căreia este formată din deputați din partidul fostului președinte al Ucrainei Petro Poroșenko "Solidaritatea Europeană".

"Din momentul adoptării rezoluției de încetare a oricăror relații diplomatice cu regimul din Belarus, cu excepția chestiunilor ce țin de refugiați și prizonieri politici", se arată în declarație, al cărui text a fost postat pe canalul său de Telegram de către deputatul Radei din partea partidului "Solidaritatea europeană " Alexey Goncharenko. Documentul a fost deja înregistrat în Parlament, textul său nu a fost încă publicat pe site-ul Radei.

Goncharenko a explicat necesitatea deciziei prin faptul că Belarus a permis reprezentanților organelor de drept din Republica Populară Luhansk (LPR), pe care Kievul nu o recunoaște, să efectueze acțiuni de investigație cu bloggerul Roman Protasevich, care a fost reținut în Belarus. "De facto, aceasta înseamnă recunoașterea așa-numitelor republici [populare Donetsk și Luhansk] și cooperarea cu teroriștii", a declarat parlamentarul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽