Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

La Chișinău a fost deschis un nou Punct Albastru pentru Refugiați

17 aug. 15:45   Război în Ucraina
1717 0

Luni, 15 august, a fost deschis cel de-al optulea Punct Albastru din Republica Moldova. Scopul acestuia constă în ajutarea femeilor și copiilor, atît refugiaților, cît și membrilor comunității locale – oferirea informației, inclusiv asistență și redirecționare pentru asistență medicală, educație, consiliere psihologică și altele.

UNHCR și UNICEF împreună cu partenerii și comunitatea locală ghidează rețeaua de Puncte Albastre destinată pentru refugiații veniți din Ucraina prin punctele principale de trecere a frontierei de stat și rutele de tranzit. Asistenți sociali profesioniști, psihologi, consilieri și avocați sînt disponibili pentru a ajuta la identificarea nevoilor urgente de servicii sociale și protecție pentru refugiații vulnerabili, inclusiv victimele violenței în bază de gen și persoanele cu nevoi speciale.

„Centrul Comunitar 151 este un loc sigur pentru fete și femei locale, și din Ucraina, care au fost nevoite să se refugieze temporar la Chișinău. Oferim activități conform nevoilor reale, variate, pentru a facilita socializarea și integrarea acestora. Deschiderea Punctului Albastru la Centrul Comunitar e o bună oportunitate de a acoperi o serie de nevoi frecvente ale refugiatelor care se adresează la noi cu întrebări de asistență juridică și psihologică”, a declarat Constanța Dohotaru, coordonatoarea proiectul, ONG Laolaltă.

Punctul Albastru activează în cadrul Centrului Comunitar 151, strada 31 august 1989, nr. 151. Asistența juridică este disponibilă de la 10:00 pînă la 17:00, iar consilierea psihologică în intervalul 10:00 la 18:00, inclusiv online, cu programare prealabilă.


Pentru a beneficia de servicii, femeile se pot apropia direct la Centrul Comunitar 151, sau se pot programa prealabil la numărul de telefon 068210811.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав