COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

La Bruxelles, zeci de mii de apărători ai climei au organizat un miting

11 oct. 07:21   În lume
1189 0

Scopul campaniei este de a atrage atenția publicului asupra problemelor climatice în ajunul summitului UE.

În capitala belgiană, Bruxelles, duminică, 10 octombrie, mii de oameni au luat parte la o acțiune de combatere a schimbărilor climatice. Conform diferitelor estimări, la aceasta au participat între 20 și 70 de mii de persoane, informează TASS.

Evenimentul a fost organizat de ”Coaliția climatică”, care reunește peste 80 de organizații neguvernamentale și publice. Reprezentanții săi au declarat că scopul acțiunii a fost de a atrage atenția publicului asupra problemelor climatice în ajunul summitului UE din 21-22 octombrie și a celei de-a 26-a Conferință a părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice (COP-26) care urmează să aibă loc la Glasgow, în perioada 31 octombrie-12 noiembrie.

Coloana de protestatari a mărșăluit prin Cartierul European din Bruxelles. În mîini țineau pancarte cu inscripții: "Împreună pentru climă", "Noi sîntem mai calzi decît clima", "Nu încălzirii" și altele.

Acțiunea s-a desfășurat în mod pașnic, nu au existat incidente.


Anterior, ONU a prognozat că, ca urmare a schimbărilor climatice, lumea se va confrunta cu o criză globală de apă. Numărul persoanelor cu acces limitat la apă va crește pînă la peste 5 miliarde pînă în 2050, estimează organizația.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X