COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La 40 de ani avea 69 de copii!

La 40 de ani avea 69 de copii!

La 40 de ani avea 69 de copii! Povestea deţinătoarei recordului mondial pentru cel mai mare număr de copii născuți de aceeași mamă

Valentina Vasiliev a fost o femeie din Rusia, care în timpul celor 27 de nașteri ar fi adus pe lume 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți. A fost soția unui țăran rus, pe nume Feodor Vasiliev, care a trăit între anii 1701-1782, scrie a1.ro.

Valentina Vasiliev a stabilit recordul mondial pentru cel mai mare număr de copii născuți de aceeași mamă, fiind considerată cea mai prolifică mamă a planetei.

Aceasta a trăit 76 de ani, în perioada cuprinsă între anii 1725-1765, timp în care femeia a dat naștere la 69 de copii: 16 perechi de gemeni, şapte perechi de tripleți și patru perechi de cvadrupleți. Istoria notează că doar 67 dintre ei au supraviețuit vârstei fragede.


Valentina a fost soția unui țăran rus, pe nume Feodor Vasiliev, din ținutul Shuisky, Rusia în secolul al XVIII-lea.(în prezent-zona din regiunea Ivanovo).

Pentru prima oară, copiii Feodor Vasiliev au fost menționați în numărul revistei "The Centleman's Magazine" din anul 1783 (Nr. 53, p. 753, Londra).

"Într-o scrisoare oficială pe care o avem acum în față, datată pe 13 august 1782, St. Petersburg, O. S. Feodor Wassilief, un țăran despre care se spune ca este încă în viata și se bucura de o sănătate perfectă, a avut:

  • Prin intermediul primei sale soții: 27 de nașteri 69 de copii
  • Prin intermediul celei de-a doua soții: 8 naşteri 18 copii

În total, 35 de nașteri, 87 de copii, dintre care 84 sunt vii și doar trei înmormântați…".

În publicația Panorama, din Saint Petersburg, 1834, autorul nota că:

"În ziua din 27 februarie 1782, la Moscova a parvenit o listă de la mănăstirea Nikolsk, care arată că un țăran rus, din districtul Shuya, Feodor Vassilyev, căsătorit de două ori, a avut 87 de copii. Prima lui soție, în 27 de nașteri, a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleti și patru seturi de quadrupleți. A doua soție, din opt nașteri, a adus pe lume șase perechi de gemeni și două seturi de tripleți. F. Vassilyev avea 75 de ani la acel moment, cu 82 de copii ai săi în viață".

Deși unele surse au pus sub semnul întrebării veridictatea acestor informații, datele despre copiii familiei Vasiliev au fost introduse în Cartea Recordurilor Guiness.

Cercetătorii susțin că femeia ar fi avut o predispoziție genetică la hiperovulație, fenomen în care se eliberează, lunar, mai multe ovule de către ovare, după care acestea sunt, toate, fecundate de câte un spermatozoid, rezultând sarcini gemelare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load