COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kremlinul spune că nu va face excepţii pentru Belarus în privinţa returnării împrumutului

Kremlinul spune că nu va face excepţii pentru Belarus în privinţa returnării împrumutului

Kremlinul a transmis marţi că nu va face nicio excepţie pentru Minsk în legătură cu modul de returnare a unui împrumut de 1,5 miliarde de dolari, convenit luni de preşedinţii rus Vladimir Putin şi belarus Aleksandr Lukaşenko, potrivit Reuters.


Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acest credit va trebui returnat ca oricare altul, transmite agerpres.ro.

El a mai spus că relaţiile dintre Belarus şi Rusia rămîn "strînse" şi "frăţeşti" şi că Moscova îşi doreşte ca ele să continue aşa.

Potrivit lui Peskov, cei doi lideri au mai discutat şi despre alimentările cu energie între ţările lor, dar a refuzat să ofere detalii.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat luni ''convins'' că omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, va putea să rezolve criza politică din Belarus, scena unei mişcări de protest fără precedent de la realegerea acestuia în funcţie la începutul lunii trecute, şi şi-a exprimat sprijinul în favoarea unei reforme constituţionale, ca modalitate de soluţionare a crizei în fosta republică sovietică, respingînd orice ingerinţă externă în afacerile din Belarus.

Cei doi lideri s-au întîlnit luni la Soci, pe litoralul rus al Mării Negre.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load