Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Kremlinul spune că folosirea rezervelor financiare ale Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei ar fi „un jaf la drumul mare”

18 mai. 13:45   Război în Ucraina
1529

Folosirea rezervelor financiare ale Rusiei de către Uniunea Europeană și țările G7 pentru reconstrucția Ucrainei după invazia armatei ruse ar fi „un jaf la drumul mare”, a spus Kremlinul, relatează Reuters. Kremlinul a mai spus și că o astfel de măsură „ar provoca un răspuns în consecință” din partea Rusiei.

Ministrul german al finanțelor, Christian Lindner, a declarat pentru patru publicații europene că este deschis ideii de a confisca activele rusești înghețate ca parte a sancțiunilor și pentru folosirea lor pentru a finanța reconstrucția Ucrainei.

El a mai spus și că mai multe propuneri în acest sens sînt deeja discutate printre țările G7 și UE.

Reacția de la Kremlin nu a întîrziat să apară – Dmitri Peskov le-a spus jurnaliștilor că nimeni nu a informat Rusia de o astfel de inițiativă și a calificat-o drept „o acțiune ilegală, flagrantă și care ar provoca un răspuns în consecință”.

„Ar fi, în fapt, un jaf la drumul mare”, a mai spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Organizația G7 a interzis tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei și i-a înghețat activele depozitate în jurisdicțiile țărilor membre după ce Rusia a invadat Ucraina.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав