COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Kremlinul îl felicită pe jurnalistul Dmitri Muratov pentru primirea premiului Nobel pentru pace

8 oct. 21:30   În lume
1605 0

Kremlinul l-a felicitat vineri pe Dmitri Muratov, editor şi jurnalist, proaspăt laureat al Premiului Nobel pentru pace pe 2021, o reacţie ce survine în ciuda faptului că publicaţia pe care acesta o conduce, Novaia Gazeta, a criticat frecvent autorităţile ruse, transmite Reuters.

Muratov este unul din cei doi jurnalişti, alături de filipineza Maria Ressa, aleşi de Comitetul Nobel norvegian pentru a fi recompensaţi cu Premiul Nobel pentru Pace, care în acest an a onorat libertatea de exprimare, 'o precondiţie pentru democraţie şi pace durabilă', transmite agerpres.ro.

'Îl felicităm pe Dmitri Muratov', le-a declarat reporterilor, la scurt timp după anunţul de la Oslo, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'El lucrează cu consecvenţă în acord cu idealurile sale, este dedicat lor, este talentat, este curajos', a adăugat Peskov.

Muratov a fondat cotidianul Novaia Gazeta în 1993 şi de 24 de ani este redactorul său şef. Novaia Gazeta este unul din foarte puţinele organe de presă independente din Rusia. De la înfiinţarea cotidianului, şase dintre jurnaliştii săi au fost asasinaţi, notează dpa.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X