X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Kremlinul denunță o tentativă de atac cu drone asupra reședinței lui Putin

3 mai. 17:00   Război în Ucraina
3123 1

În noaptea de marți spre miercuri, Kievul a încercat să atace cu drone reședința de la Kremlin a lui Vladimir Putin.

Acest lucru a fost raportat de administrația prezidențială rusă.

"Două drone au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de către serviciile militare și speciale cu ajutorul sistemelor de control radar, dronele au fost dezactivate", se arată în publicație.

Nimeni nu a fost rănit în urma atacului, iar programul de lucru al președintelui nu a fost afectat.

Purtătorul de cuvînt al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat pentru RIA Novosti că Putin nu se afla la Kremlin cînd dronele ucrainene au atacat și că acum lucrează la reședința sa din Novo-Ogarevo, în apropiere de Moscova. Planurile de a organiza parada în Piața Roșie pe 9 mai rămîn în vigoare, a precizat el.


Moscova a descris acțiunile Kievului drept un act terorist planificat și un atentat la adresa președintelui în ajunul Zilei Victoriei. Partea rusă își rezervă dreptul de a răspunde la acest atac - unde și cînd consideră necesar, a conchis Kremlinul.

Kievul a negat implicarea în atacul nocturn asupra Kremlinului. Agenția de știri France-Presse a scris că Mykhaylo Podolyak, consilierul șefului biroului prezidențial, a declarat că Ucraina nu a fost implicată. Purtătorul de cuvînt al președintelui ucrainean, Serhiy Nikiforov, a subliniat că Vladimir Zelenski a declarat în repetate rînduri că Ucraina își concentrează forțele pe eliberarea propriilor teritorii și nu pe atacarea celor străine, potrivit publicației Страна.ua.

În martie, Vladimir Putin a vorbit într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin despre apartamentul său din reședința de la Kremlin, unde își petrece mult timp în ultima vreme. Președintele a spus că lucrează acolo și că adesea rămîne peste noapte.

2
4
1
6
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?