X 

Kremlinul avertizează asupra riscurilor continuării acordului privind cerealele fără Rusia

18 iul. 16:19   Război în Ucraina
2309 0

Încercările de a continua acordul privind cerealele fără participarea Rusiei vor duce la riscuri, deoarece coridorul de cereale este adiacent zonei de război și este chiar folosit de Ucraina în scopuri de luptă.

Purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat acest lucru reporterilor, comentînd propunerea părții ucrainene către Turcia de a continua exportul de cereale din Ucraina, în ciuda suspendării participării Rusiei la inițiativa de la Marea Neagră.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Kremlinului, problema "necesită un comentariu" din partea forțelor armate ruse, deoarece se referă la o zonă imediat apropiată de zona de ostilități. "Și fără garanții de securitate adecvate, apar acolo anumite riscuri. Prin urmare, dacă se va formaliza ceva fără Rusia, trebuie să se țină cont de aceste riscuri. Aici nu putem spune cît de mult și ce țări sînt pregătite să își asume aceste riscuri", a declarat Peskov.

"Chiar dacă luăm această zonă de implementare a acordului privind cerealele, nu mai este un secret pentru nimeni, este un fapt evident că această zonă este folosită de regimul de la Kiev în scopuri de luptă. Acesta este un aspect foarte important care nu trebuie nici el uitat", a adăugat purtătorul de cuvînt al președintelui rus.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat anterior că le-a trimis secretarului general al ONU, António Guterres, și președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan mesaje oficiale cu propunerea de a continua acordul privind cerealele sau analogul său în format trilateral fără participarea Rusiei.


1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?