X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Kremlinul a venit cu o reacție la scandalul cu privire la "Sputnik V" din Slovacia

9 apr. 2021,, 16:00   Externe
2895 2

Situația scandaloasă cu vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" din Slovacia nu subminează încrederea în acest preparat. Despre acest lucru a declarat purtătorul de cuvînt al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, relatează Interfax vineri, 9 aprilie.

"Nu, noi nu sîntem de acord, acest lucru nu subminează încrederea în vaccinul nostru în UE", a spus Peskov ca răspuns la întrebarea corespunzătoare din partea jurnaliștilor.

Potrivit lui Peskov, în Slovacia a apărut "o istorie neclară cu un laborator care face anumite concluzii".

"Acesta (Sputnik V-ed.) este unul dintre cele mai bune vaccinuri din lume, unul dintre cele mai sigure și unul dintre cele mai eficiente vaccinuri din lume", a spus Peskov.

Potrivit lui, discuțiile interne din Slovacia nu sînt "treaba noastră".


"Dacă Slovacia nu are nevoie de Sputnik V, atunci de acest lucru se vor bucura multe țări care au depus cereri de furnizare a vaccinului. După cum se spune, alte țări vor obține mai mult", a spus purtătorul de cuvînt al lui Putin.

Reamintim că premierul Slovaciei, Igor Matovic, a demisionat din cauza vaccinului "Sputnik V". Criza guvernamentală din țară a început după ce premierul și-a anunțat intenția de a cumpăra vaccinul rusesc, în ciuda faptului că preparatul nu a primit aprobarea autorităților de reglementare europene și locale.

Ulterior, Slovacia a spus că Rusia a furnizat țării un alt vaccin Sputnik V, iar acest preparat anti-COVID este diferit de cel ce a fost aprobat anterior de revista științifică The Lancet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав