COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Kremlinul a reacționat la interdicția de a vizita olimpiadele și campionatele mondiale, impusă lui Putin

18 dec. 2020,, 13:46   În lume
3346 0

Kremlinul regretă decizia Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) de a interzice Președintelui rus, Vladimir Putin, să viziteze evenimente sportive internaționale, a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului Dmitri Peskov. El a fost citat de RIA Novosti vineri, 18 decembrie.

„Desigur, regretăm această decizie. Și, desigur, o tratăm negativ ”, a spus el.

Potrivit lenta.ru, pe 17 decembrie, CAS a publicat o listă de sancțiuni pentru sportul rusesc. Rușii au fost privați de dreptul de a concura la Campionatele Mondiale, Jocurile Olimpice și Paralimpice sub pavilion național timp de doi ani. Oficialii ruși nu vor putea ocupa funcții de conducere în nicio federație sportivă internațională și vizita evenimente sportive majore. În special, prim-ministrul și vicepremierii ruși, miniștrii și deputații Dumei de Stat nu pot vizita campionatele mondiale și Jocurile Olimpice.

Între timp, Vladimir Djabarov, membru al Consiliului Federației, a declarat că Moscova va contesta această decizie. Senatorul a calificat interdicția drept o fărădelege absolută.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X