Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

Kremlinul a răspuns declarațiilor Kievului despre statutul Crimeei

19 sep. 17:45   Război în Ucraina
2295 0

Crimeea este o parte integrantă a Rusiei. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentînd declarațiile Kievului despre statutul peninsulei. Reacția lui este prezentată de TASS.

Secretarul de presă al șefului statului a avertizat că orice pretenții asupra teritoriului rusesc nu vor trece neobservate.

„Crimeea este o parte integrantă a Federației Ruse, orice pretenție asupra teritoriului rus va primi un răspuns adecvat”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a mai explicat că republicile Donbas sînt state independente a căror independență este recunoscută de Rusia și care au solicitat asistență pentru asigurarea securității lor.

Înainte de aceasta, Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat că Occidentul este obligat să furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi teritoriul rus. În opinia sa, acest lucru va forța Moscova să părăsească Donbasul, dar și Crimeea.


Anterior, șeful parlamentului Crimeei, Vladimir Konstantinov, a cerut autorităților ucrainene să pregătească rutele de evacuare, ca răspuns la declarația lui Podolyak despre pregătirile pentru „dezocuparea” peninsulei.

El a subliniat că autoritățile de la Kiev „nu au nicio modalitate de a provoca daune pe scară largă Rusiei, din care Crimeea face parte”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав