Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Kremlinul a oferit o reacție la informațiile privind "sabotajul" pe "Nord Stream"

28 sep. 16:00   Război în Ucraina
1970 0

Scăderea presiunii în conductele Nord Stream și Nord Stream-2 este o situație fără precedent care necesită investigații. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvînt al Președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, comentînd informația din ziarul Tagesspiegel precum că presiunea din conductele de gaze ar fi putut scădea din cauza unui sabotaj vizat.

El a numit informațiile de la Gazprom și compania-operator drept "știri îngrijorătoare".

"Este vorba despre unele distrugeri în conducta din zona daneză, iar presiunea a scăzut semnificativ. Aceasta este o situație absolut fără precedent care necesită investigații", a spus Peskov, subliniind că Kremlinul este "îngrijorat de aceste știri."

El a comentat și informația din ziarul Tagesspiegel precum că presiunea din gazoducte ar fi putut scădea din cauza unui sabotaj vizat.

"Acum nu putem exclude nicio opțiune", a răspuns reprezentantul Kremlinului la cererea jurnaliștilor de a comenta informațiile.


Peskov a menționat, de asemenea, că "înainte de apariția rezultatelor investigației, nu putem exclude nici o opțiune".

Ambele rute de livrare a gazelor către Europa pe lungul fundului mării Baltice sînt nefuncționale. Inițial a avut loc un accident la conducta Nord Stream-2, unde presiunea în una dintre conducte a scăzut brusc. În același timp, cauza scurgerii este acum investigată. Apoi, presiunea a scăzut în ambele conducte ale Nord Stream, dar motivul scăderii presiunii încă nu se cunoaște.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав