X 
Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Kremlinul a numit statutul de candidat la UE pentru Ucraina drept chestiune internă a Europei

24 iun. 17:45   Război în Ucraina
1654

Acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană (UE) pentru Ucraina este o chestiune internă a Europei. Așa a calificat această chestiune purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează RIA Novosti.

„Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu aducă mai multe probleme nouă și mai multe probleme în relațiile țărilor menționate cu noi. și fără asta există o mulțime de astfel de probleme”, a spus Peskov. El a sperat că această decizie nu va duce la o deteriorare suplimentară a relațiilor dintre Moscova și UE, care „sunt deja destul de deteriorate”.

Reamintim că la 23 iunie Consiliul Europei a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Acest statut a fost acordat și statului vecin, Ucraina.

Autoritățile de la Chișinău au spus că decizia luată de toți cei 27 de lideri europeni la summitul Consiliului Europei este istorică și deschide o nouă pagină în istoria recentă a țării.

Statutul de candidat la aderare acordat Republicii Moldova urmărește realizarea unui număr de reforme importante. Printre acestea: lupta împotriva corupției, reforma justiției, punerea în aplicare a obligației de „dezoligarhizare”, lupta împotriva crimei organizate, a spălării banilor, reforma administrației publice, inclusiv îmbunătățirea procesului de achiziții publice, creșterea implicării societății civile în procesul decizional.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав