Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 900

Kremlinul a calificat decizia Lituaniei de a bloca Kaliningradul ca fiind fără precedent

20 iun. 17:00   Război în Ucraina
1843

Decizia Lituaniei de a bloca transportul de marfă de tranzit pe calea ferată prin regiunea Kaliningrad este fără precedent, este o „încălcare a tot ce se poate de încălcat”. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, relatează TASS.

Peskov a menționat că Kremlinul a asociat această decizie cu dorința de a extinde sancțiunile UE asupra tranzitului, ceea ce, potrivit secretarului de presă prezidențial, este ilegal. Totodată, Peskov a remarcat că pentru a pregăti răspunsuri la blocade este necesară o analiză profundă a întregii situații.

„Situația este mai mult decît gravă în acest sens și necesită o analiză foarte profundă”, a spus purtătorul de cuvînt al lui Putin.

Din 18 iunie, căile ferate lituaniene au interzis tranzitul mărfurilor din Belarus către regiunea Kaliningrad. Motivul acestei decizii au fost sancțiunile Uniunii Europene. Deoarece mai devreme UE a interzis accesul pe teritoriul său pentru mașinile companiilor de transport rusești, singurele metode de livrare a mărfurilor în exclavă erau transportul aerian și transportul pe Marea Baltică.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав