TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Kremlinul a anunțat poziția greșită a Turciei față de Crimeea

Kremlinul speră să convingă Ankara de poziția greșită vizavi de Crimeea, a declarat purtătorul de cuvînt al Președintelui rus, Dmitri Peskov. El este citat de RIA Novosti vineri, 16 aprilie.

Peskov și-a exprimat speranța că Moscova va putea în cele din urmă să convingă partea turcă de corectitudinea poziției sale cu privire la problema Crimeii.

„Aceste dezacorduri nu pot fi rezolvate cu partea ucraineană, dar sperăm că linia noastră consecventă ne va permite în continuare să convingem partenerii noștri turci că poziția lor actuală cu privire la Crimeea este complet greșită”, a declarat purtătorul de cuvînt al Președintelui rus.

În același timp, el a menționat dreptul suveran al Turciei de a construi relații cu vecinii săi, inclusiv Ucraina.

La 15 aprilie, șeful ministerului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia nu susține nicio parte în criza din Donbass între Rusia și Ucraina.


Pe 10 aprilie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski s-a întîlnit cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul. În timpul discuțiilor, liderul turc a fost de acord că statul rus a „anexat” Crimeea și a susținut aderarea Ucrainei la NATO.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load