TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Kremlin: Planul lui Trump de dezvoltare de noi rachete, 'extrem de periculos'

Planurile preşedintelui american Donald Trump ca SUA să dezvolte noi rachete balistice după retragerea din tratatul privind forţele nucleare intermediare sînt 'extrem de periculoase', a apreciat miercuri Kremlinul, transmite Reuters.

Vorbind despre intenţia Washingtonului de a se retrage din acest tratat, Trump a afirmat că SUA vor dezvolta noi rachete cu rază medie dacă Rusia şi China nu vor fi de acord să oprească dezvoltarea propriilor rachete.

'Este o intenţie extrem de periculoasă', a indicat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, solicitat de jurnalişti să comenteze pe marginea declaraţiei lui Trump. 'Va face lumea mai periculoasă', a adăugat el.

Peskov a mai afirmat că Rusia şi SUA au discutat despre posibilitatea unei vizite a preşedintelui Vladimir Putin la Washington anul viitor.

Această posibilitate a fost evocată pe scurt în timpul prezenţei consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, în capitala Rusiei în această săptămînă, dar deocamdată nu există planuri concrete, a menţionat Peskov.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin au în plan o întrevedere luna viitoare la Paris, au declarat marţi surse oficiale. Aceasta ar fi prima întîlnire a celor doi lideri după summitul din iulie de la Helsinki, care a declanşat o furtună de critici legată de atitudinea prea conciliantă a lui Trump faţă de Kremlin.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load