Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Krasnoselski: "Oamenii din Transnistria se gîndesc la pace, nu la război"

29 iun. 11:30   Război în Ucraina
2268

Consiliul Suprem al nerecunoscutei RMN a adoptat o declarație cu privire la situația din jurul Transnistriei, menționînd în ea "dragostea pentru pace a PMR și angajamentul său față de principiile neutralității și soluționarea tuturor conflictelor la masa de negocieri".

"Consiliul Suprem, la fel ca întregul popor multinațional din Transnistriei, solicită conducerii statelor vecine să ia în considerare poziția constructivă a Republicii Moldovenești Nistrene și să nu permită escaladarea tensiunilor în spațiul regional comun", se arată î comunicatul Consiliului Suprem al nerecunoscutei RMN.

Deputații au votat în unanimitate pentru adoptarea Declarației. La sesiunea plenară a participat așa-numitul președinte al nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski.

"Declarația Consiliului Suprem este opinia autorităților legislative și reprezentative ale Transnistriei. Ești ales al poporului, exprimi voința poporului. Mă bucur că această declarație a fost aprobată. Este la timpul oportun. Susțin decizia dumneavoastră. Sunt convins că întregul popor multinațional transnistrean gîndește la fel, se gîndește la pace și nu vrea război. Acesta este principalul lucru", a spus Vadim Krasnoselski.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав