Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Kobakhidze: "Germania a așteptat zeci de ani, și Georgia va aștepta..."

22 iun. 23:00   Externe
2780 0

La fel ca Germania, autoritățile georgiene vor adera la "politica de răbdare strategică" pentru a realiza unificarea țării, integritatea statului și aderarea la Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Irakli Kobakhidze, vorbind la o recepție cu ocazia Zilei Independenței Georgiei la Berlin.

"Germania este un simbol al modului în care cineva își poate îmbunătăți cu răbdare țara. Germania a așteptat cu răbdare timp de decenii unificarea, integrarea și, în cele din urmă, în 1989, germanii și-au realizat visul. Avem, de asemenea, o politică de răbdare strategică și sîntem siguri că, datorită politicii noastre, în cele din urmă, va fi posibil să se realizeze visul Georgiei și al georgienilor, iar Georgia va deveni un stat unit, integral", a declarat Kobakhidze, citat de portalul Novosti-Georgia.

Abhazia și regiunea Tskhinvali nu au fost menționate direct de premierul georgian.

El a numit aderarea Georgiei la UE a doua "sarcină națională foarte importantă". El și-a exprimat încrederea că acest lucru se va întîmpla pînă în 2030, cu condiția "sprijinului prietenilor", inclusiv al prietenilor germani.


Potrivit acestuia, după cîștigarea ultimelor alegeri parlamentare, în 2020, guvernul Visului georgian a dus fără încetare "lupte pentru menținerea păcii".

4
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?