AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Klaus Schwab: Experiențele Chinei pot fi o referință în rezolvarea problemelor globale

20 ian. 03:00   Război în Ucraina
668 0

Președintele Chinei, Xi Jinping a participat, luni, la o videoconferință și a avut un discurs în cadrul Forumului Economic Mondial 2022 de la Beijing. Din 2017 pînă acum, Xi a avut trei discursuri cu această ocazie, în care a prezentat viziunea Chinei despre globalizarea economică în 2017, a susținut multilateralismul în 2021 și a propus construirea unei lumi mai bune împreună în era post-pandemică.

Fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, a declarat că pozițiile prezentate de președintele Xi au fost întotdeauna relevante pentru provocările cu care se confruntă lumea. Astăzi, avem nevoie de o agendă globală mai puternică pentru a aborda toate problemele. Pandemia ne arată că sîntem atît de interdependenți și de interconectați, încît nu ne putem rezolva problemele singuri. Avem nevoie de dialog și cooperare, transmite Noi.md cu referire la romanian.cri.cn.

Schwab i-a transmis recunoștința sa președintelui Xi pentru că a continuat să adopte o poziție consecventă pe platforma DAVOS - și anume să pledeze pentru cooperarea globală. În ultimii 5 ani, China a înregistrat o dezvoltare economică extraordinară și și-a asumat o mare responsabilitate în gestionarea crizei epidemice. Experiențele Chinei pot fi o referință în rezolvarea problemelor globale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав