Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Kissinger: „Conflictul din Ucraina trebuie să se încheie în două luni”

24 mai. 18:45   Război în Ucraina
2566

Conflictul din Ucraina trebuie să se încheie în următoarele două luni, altfel va scăpa de sub control. Acest lucru a fost declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos de fostul secretar de stat american Henry Kissinger.

Politicianul a numit termenul de două luni drept termen limită pentru o soluționare pașnică a crizei ucrainene. „Cred că prelungirea războiului după acest punct l-ar transforma dintr-un război pentru libertatea Ucrainei, care este purtat cu mare solidaritate de NATO, într-un război împotriva Rusiei însăși”, a explicat el.

Kissinger a îndemnat țările europene să ia în considerare imaginea de ansamblu și să-și amintească de faptul că „Rusia a fost parte integrantă a Europei de 400 de ani”. Fostul secretar de stat a subliniat că țările occidentale nu ar trebui să „conducă” Moscova într-o alianță permanentă cu Beijingul.

Anterior, Kissinger a spus că apreciază statutul neutru al Ucrainei drept principalul obiectiv și „rezultatul ideal” al soluționării conflictului de pe teritoriul țării. Politicianul a considerat că locul Ucrainei ca stat neutru în calitate de punte între Rusia și Europa ar fi ideal.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав