COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Kim Jong Un își cere scuze după ce soldații nord-coreeni au ucis un oficial din Coreea de Sud

Coreea de Nord şi-a exprimat regretul vineri pentru moartea unui sud-coreean dispărut, declarând că l-a împuşcat pe fondul măsurilor de luptă împotriva coronavirusului, a anunţat consilierul pentru securitate naţională al Sudului, citat de Reuters.

Departamentul Frontului Unit al Coreii de Nord, responsabil de legăturile transfrontaliere, a trimis o scrisoare biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in la o zi după ce oficiali de la Seul au declarat că soldaţi nord-coreeni au ucis un sud-coreean după care au stropit cadavrul cu benzină şi i-au dat foc.

Mesajul intervine în timp ce Moon se confruntă cu un impact politic intens asupra incidentului, care a coincis cu o reînnoire a impulsului pentru o politică de angajare cu Phenianul.

Scrisoarea îl citează pe liderul nord-coreean Kim Jong Un spunând că îi “pare rău” că incidentul a dezamăgit publicul sud-coreean şi nu ar fi trebuit să se întâmple, a declarat consilierul de securitate al lui Moon, Suh Hoon, potrivit Agerpres.

Soldaţii au tras peste 10 focuri asupra bărbatului, un oficial sud-coreean din domeniul pescuitului dispărut în această săptămâna, după ce el nu şi-a dezvăluit identitatea şi a încercat să fugă, a spus Suh, citând scrisoarea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load