COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Kievul relaxează restricțiile

28 apr. 2021,, 16:15   În lume
1183 0

Carantina strictă, impusă de Kiev din cauza infecției cu COVID-19, va fi ridicată începînd cu 1 mai.

Astfel, începînd cu ziua de sîmbătă își vor relua activitatea centrele comerciale, instituțiile de învățămînt și sălile de sport, transportul public va circula în regim normal, cu condiția respectării măsurilor de securitate. Acest lucru a fost declarat de primarul orașului Vitali Kliciko.

Primarul capitalei ucrainene și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat Comisia publică pentru situații excepționale va adopta o decizie cu privire la revizuirea nivelului de pericol epidemiologic și scoaterea capitalei din „zona roșie”.

„Începînd cu 1 mai transportul public terestru și metroul vor relua transportarea pasagerilor în regim normal, cu menținerea unor norme și reguli anti-epidemiologice stabilite anterior... Începînd cu 5 mai orașul va relua procesul de studii în instituțiile de învățămînt general, preșcolar și cele de învățămînt superior”, a declarat primarul în cadrul unui briefing.

Kliciko a specificat că în perioada sărbătorilor pascale este recomandată oficierea slujbelor în regim online, sfințirea cozonacilor va fi efectuată în spații deschise.


În Ucraina este folosit un model de „carantină adaptivă” care prevede instituirea unor restricții de carantină în regiuni separate. Au fost introduse patru zone de pericol epidemiologic: „verde”, „galbenă”, „portocalie” și „roșie”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X