X 
Cazul Șor stiri: 599

Kievul îndeamnă ONU să examineze protecția porturilor ucrainene

20 iul. 20:15   Război în Ucraina
1889 0

Porturile maritime ucrainene au o importanță strategică pentru securitatea alimentară globală, iar ONU ar trebui să ia în considerare protecția acestora.

Declarația a fost făcută de consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean, Mykhaylo Podolyak, a relatat RBC-Ucraina citînd contul său de Twitter.

Potrivit lui Podolyak, porturile ucrainene au o importanță strategică pentru asigurarea securității alimentare globale, în absența rutelor logistice și a politizării tranzitului de cereale în țările din Europa de Est.

Subiectul protejării porturilor de la Marea Neagră, după cum a menționat consilierul șefului biroului președintelui, ar trebui să fie pus pe agenda Organizației și să devină o cauză pentru lumea globală și pentru țările asiatice, printre altele.

După ce s-a retras din acord, Rusia a declarat că va considera că va considera implicate în război toate țările sub al căror pavilion vor fi trimise nave în porturile ucrainene. De asemenea, Rusia a promis că le va scufunda. La rîndul său, conducerea militară ucraineană a amenințat că va lua măsuri similare împotriva Rusiei.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?