TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

KGB din Belarus a relatat despre legătura avocatului Zenkovici cu serviciile speciale din SUA

Avocatul Iuri Zenkovici, care, după cum s-a comunicat, ar fi pus la cale tentativa de asasinare a Președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, este asociat cu serviciile speciale din SUA. Acest lucru a fost anunțat de KGB belarus, informează TASS.

Potrivit unor date oferite de serviciile secrete, acesta a încercat să recruteze militari pentru a răsturna guvernul, oferindu-le bani.

„El a căutat, a încercat să recruteze și să mituiască militari din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Belarus și organelor de drept, dispuși să participe la răsturnarea violentă a actualului guvern pentru o recompensă bănească”, se arată în mesaj.

Șeful Direcției Investigații a KGB din Belarus, Konstantin Bîcek, a spus că deținuții au fost plasați într-un centru de detenție preventivă, ei cooperează cu ancheta și depun mărturii.

Sîmbătă, 17 aprilie, Lukașenko a declarat că a fost dejucat un atac asupra lui și a copiilor săi. Potrivit Președintelui, eliminarea lui a fost aprobată de conducerea superioară a SUA.


Ulterior, Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a confirmat informațiile despre tentativa de asasinare și tentativa de lovitură de stat militară. În Rusia au fost reținuți Iuri Zenkovici care are cetățenie dublă - cea a SUA și a Belarusului, și un cetățean al Republicii Belarus, Alexandr Feduta. Ei ar fi pus la cale o lovitură de stat conform scenariului „revoluțiilor de catifea”, cu implicarea naționaliștilor locali și ucraineni.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load