COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kedmi: "Luna ar putea fi folosită pentru instalarea armamentului"

Kedmi: "Luna ar putea fi folosită pentru instalarea armamentului"

Luna ar putea fi folosită pentru a instala anumite tipuri de arme.

Această opinie a fost exprimată de expertul politico-militar, fostul conducător israelian al serviciilor secrete "Nativ" Iakov Kedmi în emisia ITON.TV, apreciind consecințele decretului semnat de președintele Statelor Unite, Donald Trump cu privire la dreptul americanilor de a stăpîni resursele spațiale, ci, de asemenea, posibilitatea de a transfera cursa înarmărilor în spațiu.

Iakov Kedmi a menționat că legislația Statelor Unite prevede că legile americane prevalează asupra tuturor acordurilor semnate de SUA și pot încălca orice obligație Internațională dacă consideră că este împotriva intereselor și securității lor.


Potrivit expertului, în acest mod, Statele Unite vor dezvolta și implementa programele lor spațiale, care sînt un catalizator puternic a puterii militare și tehnologice a statului, indiferent de acordurile internaționale semnate anterior, chiar dacă acestea interzic instalarea armamentului în spațiu.

În opinia sa, există posibilitatea de a instala pe Lună anumite tipuri de arme, și acest lucru nu-l va împiedica nici un acord, chiar dacă acestea interzic acum plasarea de arme în spațiu.

Potrivit lui Kedmi, deocamdată nimeni nu instalează arme în spațiu, dar teoretic, astfel de oportunități sînt văzute ca sisteme de supraveghere, sisteme de ghidare a rachetelor, sisteme de interceptare.

"Este interzisă instalarea rachetelor. Există un acord privind interzicerea scoaterii armelor nucleare în spațiu. Dar deocamdată acestea nu sînt scoase. În primul rînd, acum nu este necesar acest lucru. În al doilea rînd, nu există încă o astfel de posibilitate. Dar există o altă posibilitate. Dacă, de exemplu, e să arunci de pe o navă spațială o tijă metalică dintr-un anumit aliaj de aproximativ 10 metri lungime, subțire, cu un diametru, să zicem de 5 cm, pe Pămînt, atunci ea va cădea și efectul dinamic de la tijă va fi asemeni unei bombe atomice, și dacă cineva crede că astfel de tije nu sînt dezvoltate, el nu știe nimic. Ele sînt dezvoltate. Ele încă nu au fost experimentate, dar sînt pe cale să fie testate, poate într-o altă formă, deoarece rezultatul va fi dezastruos", - a spus Iakov Kedmi.

Potrivit lui, deocamdată nu se vorbește despre plasarea unor arme nucleare în spațiu. Și restul acolo există într-un număr mare - sateliți pentru explorare, sateliți pentru supraveghere, sateliți pentru a distruge sateliți, pentru a încerca să neutralizeze atît sateliții, cât și sistemele electronice terestre. Expertul a subliniat că astăzi sînt dezvoltați sateliți, capabili să neutralizeze toate sistemele GPS în cîteva minute.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load