X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Kazahstanul și SUA continuă dialogul în domeniul drepturilor omului

22 mai. 02:00   Externe
1852 0

Astana a găzduit cea de-a treia reuniune a dialogului anual la nivel înalt privind drepturile omului și reformele democratice între Kazahstan și SUA, coprezidat de asistentul președintelui Kazahstanului pentru afaceri internaționale, Yerzhan Kazykhan, și subsecretarul de stat al SUA pentru securitate civilă, democrație și drepturile omului, Uzra Zea.

În cadrul evenimentului, părțile au discutat în mod constructiv despre interacțiunea dintre Kazahstan și Statele Unite pe teme de interes reciproc în domeniul drepturilor omului. Părțile s-au axat pe continuarea realizării programului de reformă politică al președintelui Kazahstanului, Kasym-Jomart Tokayev, care include extinderea drepturilor persoanelor cu dezabilități, combaterea traficului de persoane, asigurarea libertății de întrunire, a libertății de exprimare, sprijinirea dezvoltării mass-media, precum și recuperarea activelor și eforturile de luptă împotriva corupției.

Partea americană și-a reafirmat angajamentul ferm față de o cooperare fructuoasă și robustă, bazată pe interese reciproce și valori comune. Subsecretarul de stat Uzra Zea a exprimat sprijinul continuu al SUA pentru reformele politice și socio-economice ale președintelui Kazahstanului, Kasym-Jomart Tokayev, subliniind importanța realizării consecvente a Planului de acțiuni în domeniul drepturilor omului și supremației legii semnate de președintele kazah în decembrie anul trecut.

O atenție deosebită a fost acordată consolidării politicii de toleranță zero față de violența împotriva femeilor și copiilor. În special, partea americană a salutat legea adoptată la 15 aprilie a acestui an, care înăsprește pedepsele pentru violența domestică și violența împotriva copiilor în Kazahstan.

Părțile au discutat, de asemenea, aspecte legate de promovarea drepturilor omului la nivelul platformelor multilaterale și regionale, inclusiv cooperarea prin intermediul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului și punerea în aplicare a inițiativelor în urma reuniunii la nivel înalt C5+1 de anul trecut de la New York.


În urma reuniunii, s-a ajuns la acordul de a continua interacțiunea productivă și de a organiza următoarea reuniune a Dialogului în 2025 la Washington, DC.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав