X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Katalin Novak: „Sîntem de partea ucrainenilor, îi ajutăm peste puterile noastre”

31 ian. 15:00   Război în Ucraina
1924 0

Președintele Ungariei Katalin Novak a subliniat rolul important al Rusiei în diferite procese mondiale și a adăugat că sprijină aliații NATO și UE în politica lor față de Ucraina.

„Rusia este o țară uriașă, situată la o mie de kilometri de noi, cu un rol istoric definit, o cultură bogată care diferă în multe privințe de a noastră. <…> Economia Rusiei este una dintre cele mai puternice din lume. Noi, ungurii, respectăm poporul rus. Rusia a fost, este și va fi. Același lucru este valabil și pentru Ungaria. Au existat, sînt și vor fi relații între cele două țări, ca și între Europa și Rusia sau Ucraina și Rusia", a spus ea într-un interviu, publicat marţi, cu ziarul Corriere della Sera.

Novak a adăugat că Rusia oferă în prezent Ungariei „55% din petrol și 80% din gaz”. „Lucrăm pentru a reduce semnificativ această dependență cît mai curînd posibil”, a spus președintele Ungariei.

Potrivit acesteia, Budapesta, ca membră a UE și NATO, își sprijină aliații în politica lor față de Ucraina. "Scopul ungurilor este să trăiască în pace. Nu sîntem doar în favoarea păcii în general, scopul nostru este și să încetăm focul în prezent. Sîntem de partea ucrainenilor, îi ajutăm peste puterile noastre”, a spus Novak.

2
1
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?