COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7868

Karina Țurcan, suspectată de spionaj, rămîne în arest

15 apr. 2019,, 16:28   În lume
2741 2

Curtea Lefortovo din Moscova a prelungit pînă la data de 14 iunie arestarea Karinei Țurcan, fosta membră a consiliului de administrație al companiei Inter RAO, care se afla în închisoare, fiind acuzată de spionaj.

Despre acest lucru a anunțat secretarul de presă al curții, Ksenia Pervovlasenko, transmite ria.ru.

După cum a afirmat anterior avocatul Țurcan Ivan Pavlov, ea este acuzată de transmiterea de informații către serviciile speciale din Moldova despre companiile ruse energetice. Potrivit avocatului, Țurcan este acuzată de faptul că în august 2004 a devenit agent al serviciului secret din Moldova.

În aprilie 2015, tînăra a primit versiunea electronică a "proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor rusești energetice pe canalul de cooperare internațională". La sfîrșitul lunii septembrie 2015, ea a înmînat acest document serviciilor speciale din Moldova.

În același timp, așa cum subliniază avocatul, nu este clar unde, cum și în ce condiții a avut loc transmiterea informațiilor.


Potrivit acestuia, specialiștii implicați de FSB au ajuns la concluzia că informațiile din acest document constituie un secret de stat. Țurcan pledează nevinovată.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X