COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7954

Kadîrov l-a îndemnat pe Macron „să înceteze atacurile împotriva credinței”

27 oct. 2020,, 16:55   În lume
3495 0

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, l-a îndemnat marți pe Președintele Franței, Emmanuel Macron, „să înceteze atacurile împotriva credinței” după declarațiile lui despre religie, informează tass.ru.

La 20 octombrie Macron a avertizat că autoritățile Franței „vor lansa o luptă activă împotriva purtătorilor de ideologie radicală și a asociațiilor pe care le-au creat”. Acest lucru s-a întîmplat după ce în seara zilei de 16 octombrie în Conflans-Sainte-Honorine a fost ucis un profesor, care mai devreme le-a arătat copiilor caricaturile profetului Muhammad publicate de revista Charlie Hebdo. Revolta a fost cauzată și de declarația făcută de Macron la o ceremonie în memoria profesorului. Ulterior el a confirmat, în special, că Franța va continua să publice caricaturi cu profetul Mahomed.

„Macron trebuie să știe că caricaturile cu profetul sînt percepute dureros de credincioși. Și, dimpotrivă, prin acțiunile sale, el ațîță focul, dar nu-l stinge. Opriți atacurile împotriva credinței", a scris Kadîrov pe canalul său Telegram.

„Pînă cînd el și liderii altor țări europene nu vor începe să respecte concepte precum „religia”, „cultura”, „moralitate”, nu va exista un viitor demn și o ordine în statele lor. Batjocura religioasă, ridiculizarea ei – toate acestea ei le califică drept respectarea libertății de exprimare, dar în același timp, ei înșiși atentează la valorile altor oameni”, a scris șeful Ceceniei.

Kadîrov a menționat că nimeni nu are dreptul să trateze religia într-un mod batjocoritor și a adăugat că autoritățile franceze „nu au curajul să recunoască că batjocura credinței și parodiile acesteia au cauzat soarta tragică a unui profesor în suburbiile Parisului”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X