COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Kabulul este în beznă, după o explozie

22 oct. 2021,, 10:15   În lume
1184 0

Kabulul a fost cuprins de beznă joi seară după ce o explozie de origine necunoscută a distrus un stîlp al liniei de înaltă tensiune care alimentează capitala afgană, a anunţat compania naţională de electricitate, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

„O explozie a distrus un stîlp electric în sectorul Qala Murad Beg, în regiunea Kabul, şi a tăiat o linie de electricitate de 220 kV, iar în consecinţă aprovizionarea e întreruptă la Kabul şi în anumite regiuni”, a precizat compania.

Pana de curent s-a produs în jurul orei 18.00 locale (13.30 GMT), într-un moment în care deja se înnoptase, aruncînd oraşul în beznă, cu excepţia puţinelor clădiri echipate cu generatoare.

Originea exploziei nu este cunoscută în acest stadiu. Dar dacă este vorba despre un atac revendicat de organizaţia Statul Islamic (SI), angajată într-o campanie de destabilizare a regimului, atunci este un semn suplimentar că talibanii au devenit victime ale vechilor lor tactici, notează AFP.

Talibanii, atunci cînd conduceau insurecţia împotriva guvernului afgan şi a forţelor aliate, au recurs ei înşişi în mai multe rînduri la această metodă, în special pentru a reclama restabilirea electricităţii în zonele pe care le controlau.


Pentru aprovizionarea sa cu electricitate, Afganistanul, ţară devastată de 20 de ani de război, depinde în proporţie de trei sferturi de ţările vecine, în principal Uzbekistan şi Tadjikistan.

După venirea la putere a talibanilor în luna august, regimul privat de ajutoare internaţionale le datorează partenerilor între 60 şi 90 de milioane de dolari, potrivit estimărilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X